Denna vecka har vi arbetat med att böja adjektiv. Vi har även skrivit faktatexter. Barnen fick välja mellan tre olika faktaböcker och både röd och blå grupp ville arbeta med fakta om katter. Jag läste boken högt för barnen och sedan gjorde vi en tankekarta tillsammans. Den tankekartan fungerade som stöd när barnen sedan började skriva på sina faktatexter.

I matten har vi repeterat addition och subtraktion med minnessiffra/växling. Barnen har haft svårt att minnas strategierna kring detta. Vi har även börjat prata om hur en addition även kan vara en multiplikation.

Tema rymden har fortsatt och denna vecka har vi återigen fått ett brev från Bing som var bekymrad över hur planeterna åker runt ute i rymden. Vi har ritat och berättat för Bing om vår omloppsbana och hur planeter färdas i omloppsbanor. Vi har även integrerat bildämnet i vårt arbete med rymden och denna vecka har vi gjort månbilder och årstidsträd.

Barnen har fått måla med hjälp av andra verktyg än penslar.

Till månbilderna använde vi aluminiumfolie och till träden använde vi tops.

I NTA:n har vi tittat till de frön vi planterade förra veckan samt även planterat

frön i provrör för att vi senare ska kunna se hur rötterna växer i jorden.

Leopold var förra veckan hos Tuva och kommande vecka kommer han att umgås med Josefin.

Vi avslutade fredagen med att vara ute i skogen.

Nästa föräldraråd: 27 november

Rymdvernissage 5 december kl.17.00

Kommande vecka:
Måndag: Ny läsläxa skickas hem, kap. 13. Utelektion med Linda & Ulrika
Tisdag: Idrott, inne
Onsdag: Utelektion med Linda & Ulrika
Torsdag: Kulturskolan. Leopold tillbaka till skolan.
Fredag:  Läsläxan tillbaka till skolan.