Veckans bokstav: Vv
Veckans ordbilder: ja, nej

Inom svenskan har vi just nu ett stort fokus på sagor. Denna vecka har vi startat varje dag med att läsa en saga som vi sen diskuterar. Vi har även haft fokus på vad karaktärer är och vilka vi kan hitta i sagor.

I matten har vi arbetat intensivt med lucktal. Detta är något som många av barnen finner är svårt. Den vinnande strategin när det gäller lucktalen är att kunna sina talkamrater riktigt ordentligt. Om vi blir riktigt duktiga på våra talkamrater kommer vi snabbt kunna räkna ut vilken term det är som fattas i vårt tal. Även likhetstecknets betydelse påverkar oss väldigt mycket vi den här typen av uppgifter. Likhetstecknet betyder ju faktiskt att det är lika mycket på båda sidor. Något som vi ibland glömmer bort, men vi tränar även på det!

I engelskan har vi börjat prata om djur. Vi gjorde en tankekarta på tavlan tillsammans. Barnen fick på engelska säga alla djur de kunde komma på och på så sätt så upptäckte vi snabbt vilka djur vi redan kan och vilka vi vill lära oss. Detta är ett sätt som eleverna är med och styr undervisningens innehåll på ett snabbt och effektivt sätt!

I NO:n har vi talat och skrivit om månaden november och gräsanden. Tillsammans med våra fritidspedagoger har barnen fått lära sig om ytspänning.

Vi har fortsatt vårt arbete inom teknikämnet och diskuterat vidare kring varför vi behöver teknik och varför vi fortsätter att utveckla saker vi redan har uppfunnit. Vi tittade på cykelns utveckling från början av 1800-talet fram tills nu och kom fram till att för länge sen var det viktigt att cykeln var fin och visade att man hade råd med en cykel och att cykeln förändrats under de senaste 100 åren för att passa våra behov mer utifrån funktionalitet snarare än design.

Kommande vecka:
Måndag: