Veckorna flyger förbi i en rasande fart och nu är det bara en månad kvar tills julavslutningen.

Under veckan har vi fortsatt arbeta med faktatexter. Barnen har nu fått göra egna tankekartor och letat fakta i faktaböcker. Sedan har de skrivit ihop en text på lösblad som vi sedan renskrev i våra berättelseböcker. Många fina faktatexter har det blivit i klassen.

I matten har vi börjat med multiplikation. Oj oj oj, nu blir det mycket att hålla koll på. Framförallt det där tecknet mellan siffrorna så man vet hur man ska räkna. Vi har arbetat med tvåans tabell.

Vi har snart nått slutet på vårt rymdtema och vi arbetar för fullt med att färdigställa våra skapelser till rymdvernissagen.

Info till bussbarn: Busschaufförerna hälsar att det är svårt för dem att se barnen som åker buss på morgonen då många inte har reflexer. Om ni har möjlighet så ser vi gärna att ni utrustar barnen med reflex så att de syns i mörkret.

P.g.a. studiedagen nästa fredag 30/11 så är det ingen läsläxa under nästa vecka. Men ni får gärna läsa med barnen hemma ändå, om ni vill, i någon bok som ni tycker är passande.

Leopold tackar Josefin för en rolig vecka och fram mot nästa veckas äventyr tillsammans med Signe.

På tisdag får vi besök av Naturskolan. Vi kommer att vara ute från 8.30 fram till lunch. Tänk på att klä på barnen efter temperaturen ute. Om man vill får man ha med sig en liten matsäck. Tänk på att följa föräldrarådets riktlinjer för matsäck! https://karlstad.se/globalassets/filer/grundskola/skattkarr-vase_so/skattkarrsskolan/ovrigt/matsack2017.pdf

Nästa föräldraråd: 27 november
Rymdvernissage 5 december kl.17.00

Kommande vecka:
Måndag: Utelektion med Linda & Ulrika
Tisdag: Naturskolan, ingen idrott
Föräldraråd, matsalen kl 18.30 -19.30
Onsdag: Utelektion med Linda & Ulrika
Vaccinering hos Jessica.
Torsdag: Kulturskolan. Leopold tillbaka till skolan.
Fredag:  Studiedag