Veckans bockstav: Dd
Veckansordbild: ett och ändelsen -et
Vi har fortsatt arbeta med sagor och denna vecka har vi gjort vår första gemensamma fyrfältare som resulterade i två olika sagor. När dessa sagor är färdiga kommer vi att publicera dem här på bloggen så att ni föräldrar får läsa dessa fantastiska sagor som barnen skrivit tillsammans!

I matten har vi fortsatt i rask takt. Denna vecka har börjat arbeta med talet 11 och nu räcker inte våra fingrar till så vi har fått träna på nya strategier när vi räknar.

Vi har fortsatt arbeta med teknik och denna vecka har vi arbetat praktiskt med att bygga torn av kikärtor och tandpetare. Detta var superkul och barnen fick öva på att samarbeta med sin grupp och tänka ut hur deras torn skulle bli både höga och stabila.

12 december är ni föräldrar varmt välkomna till Vårt Hus för att fira Lucia tillsammans med oss och förskoleklass A. Det är bra om barnen är på plats senast kl.07:45 så att vi kan börja kl.08:00. Efteråt finns det möjlighet att stanna kvar en stund och fika tillsammans med barnen. Efter firandet tar vi oss till fots tillbaka till skolan. Det är bra om ni redan nu börjar fundera på vad barnen ska vara. Det är fritt om man vill vara lucia, tärna, tomte, pepparkaksgubbe eller stjärngosse.
Den 14 december kommer vi att lussa för cafégästerna på Vårt Hus som tack för att vi får låna lokalen. så därför tar vi med barnen tillbaka i deras luciakläder och förvarar dem i skolan tills vi är färdiga att lussa.

I barnens mappar ligger de senaste diagnoserna som vi har genomfört. Dessa behöver inte skickas med till skolan igen. Dessa är era att behålla.
En del barn har ganska mycket papper och dylikt i sina mappar nu. Var snälla och töm dessa då det blir enklare för mig att se om ni skickat med något meddelande i mappen eller så om det inte ligger massa andra papper där.

Jag kommer att operera en gammal knäskada onsdag 29/11 och blir borta resten veckan. Theres Bern är vikarie i klassen.

Kommande vecka:
Måndag: