Veckans bokstav: Öö
Denna vecka har vi lärt oss den sista vokalen så nu är alla vokaler genomgångna.
I svenskan har vi denna vecka integrerat vårt tema med bondgården och pratat lite om vad faktatexter är. Vi har även gemensamt läst en faktatext om grisen och svarat på frågor utifrån texten.

I matten har vi arbetat problemlösning och repeterat uppdelning av tal. Vi har även genomfört vårens första diagnos.

I NO har vi fortsatt med NTA-temat: balansera och väga.
Vi har arbetat med en balansvåg och lärt oss hur vi får balans även om vi har olika vikter på de två sidorna.

I och med att vi åter igen fått snö och att det varit mildväder däremellan så är backarna isiga och inbjudande för barnen.
Skolan har som regel att alla barn som vill åka i pulkabacken ska ha hjälm på sig. Detta gäller alla backar oavsett storlek. Vill barnen åka på rasten ska de även ha mig sen en stjärtlapp/dylikt.
I dagsläget är det många barn som åker utan hjälm och utan stjärtlapp. Detta kan skapa skador både på barnen och kläderna och är något vi dagligen får diskutera med barnen. Ta gärna en diskussion hemma med barnen om detta.

Läxa till måndag v.7 från Linda och Ulrika:
Vad finns det hemma som är gjort av plast och som vi använder varje dag?
Skriv en lista och ta med.

Kommande vecka:
Måndag: